Je ziet een jonge vrouw en oudere dame samen kijken naar een telefoon. Ze lachen. De jonge dame helpt de oudere dame waarschijnlijk met haar telefoon.
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Nieuwsbrief KIK-V mei 2024 | nummer 5

In deze nieuwsbrief lees je wat de opbrengsten zijn van de bijeenkomst 'Doe mee met KIK-V' in Amersfoort. Daarnaast een aankondiging over het aankomende webinar op 2 juli voor kleine zorgaanbieders die willen gaan werken met een datastation. Recent publiceerde  IZO een artikel waarin zij aandacht besteden aan de huidige status van KIK-V en welke lessen uit de praktijk van KIK-V te trekken zijn voor de langdurige zorg. Ten slotte doen we een oproepje: heb jij kennis en ervaring met financiële verantwoording in de verpleeghuiszorg en wil je Programma KIK-V verder helpen? Lees dan vooral even verder!

Terugblik live bijeenkomst voor zorgaanbieders 28 mei

Afgelopen 28 mei vond de bijeenkomst ‘Doe mee met KIK-V’ in de Mariënhof in Amersfoort plaats. Ruim 120 professionals, voornamelijk werkzaam binnen de verpleeghuiszorg, verzamelden zich in het centrum van Amersfoort om meer kennis op te doen over de werkwijze en afspraken van KIK-V. Dat leverde positieve reacties op onder de deelnemers: “Voor mij is het nu duidelijk welke stappen we kunnen gaan zetten”, aldus Yolanda Fisser, Informatiemanager bij Woonzorg Haaglanden.  

Kennisdelen en netwerken op bomvolle KIK-V bijeenkomst

Terugkoppeling live bijeenkomst voor zorgaanbieders 28 mei

Webinar: datastation voor kleine zorgaanbieders op 2 juli

Softwareleveranciers Visma Connect en ZilliZ zijn gestart met de ontwikkeling van een datastation voor kleine zorgaanbieders. Dit datastation maakt het gemakkelijker om als kleine zorgaanbieder middels een datastation data beschikbaar te stellen voor informatie-vragende partijen. Om de actuele stand van zaken met betrekking tot dit datastation te bespreken én een demo te geven organiseren BVKZ, SPOT en KIK-V in samenwerking met Visma Connect en Zillis 2 juli een webinar voor geïnteresseerde zorgaanbieders.

Webinar: datastation voor kleine zorgaanbieders

Webinar 2 juli

KIK-V is here to stay

Hoe staat het met KIK-V en welke lessen zijn er uit de praktijk van KIK-V te trekken voor de langdurige zorg? Josien de Reuver, projectleider implementatie KIK-V, sprak hier onlangs over bij Platform IZO. Binnen IZO werken 17 organisaties samen aan betere informatievoorziening in de langdurige zorg. De platformleden zijn vooral geïnteresseerd in de praktijkervaringen met KIK-V en wat het eenmalig registreren van data en meervoudig gebruik behelst voor de zorgaanbieders en informatie-vragende partijen. Veel zorgaanbieders zijn geïnteresseerd in KIK-V.

Ook was interesse in hoe KIK-V aansluit op landelijke ontwikkelingen. KIK-V is onderdeel van verschillende programma’s en akkoorden, zoals het Integraal Zorgakkoord (IZA) en Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO). Josien merkte op: "KIK-V is here to stay".

KIK-V is here to stay

Plaatje KIK-V is here to stay

Ben jij de financiële kenner die we zoeken?!

Het Programma KIK-V ontwikkelt meerdere uitwisselprofielen waar financiële gegevens onderdeel van zijn, zoals het NZa uitwisselprofiel basisinformatie kostenonderzoek, het uitwisselprofiel van de Zorgkantoren voor Inkoopondersteuning en beleidsontwikkeling én het uitwisselprofiel van VWS voor de Jaarverantwoording Zorg. 

We zoeken experts die kunnen helpen met vragen over de vastlegging van financiële gegevens bij zorgaanbieders, zoals in welke processen en systemen dit gebeurt. Inzicht in de huidige registratiepraktijken helpt het Programma KIK-V om de juiste standaarden, gegevensdefinities en systemen te hanteren voor de beantwoording van verantwoordingsvragen op basis van al vastgelegde financiële gegevens.  

Meedoen?

Ben jij een kei in financiële verantwoording binnen jouw organisatie? En wil je jouw kennis voor ca 3 uur per maand inzetten om Programma KIK-V te ondersteunen om de uitwisseling van financiële gegevens te optimaliseren?
Stuur een bericht naar Margerethe Neijssel, adviseur KIK-V, via MNeijssel@zinl.nl.

Oproepje